Pražíme kávu již po čtyři generace. Proces výroby kávy je umění a její ochutnání je jedinečný zážitek. To, co dělá kávu tak dobrou, není technologie, ale péče, kterou jsme vložili do pražení kávových zrn. Věříme, že existuje šestý smysl, který by měl každý profesionál přidat k těm pěti smyslům, které všichni známe. Tím smyslem je láska.
Naše historie sahá až do roku 1909, kdy Ambrogio Cagliari získal svoje první zkušenosti v Brazílii. Brazilská vláda jej poslala do Francie, aby zde representoval zemi pod záštitou Instituto Brasileiro a byl zemí tak okouzlen, že se usadil v Bordeaux, kde založil svoji první pražírnu kávy. Jeho nejstarší syn Francesco převzal rodinný podnik a rozšířil jej do Itálie. Poté, co Francescův syn Dante absolvoval studium ekonomie, pokračoval ve specializaci v Brazílii s Andersonem Claitonem. Získané zkušenosti ho poté vedly k práci nezávislého lektora na univerzitě v Bologni, kde přednášel o (samozabarvovací složení) barevné složce kávy. Dnes firmu L´Antico vede Dante a jeho děti Gabriella a Francesco, kteří se pyšní více jak patnácti lety zkušeností v oboru.
Káva L´Antico je dobře známa po celé Itálii a také na třech kontinentech: což je významné uznání, které svědčí o nadšení a vášni, kterou poprvé, více než před sto lety, vyvolala velká dynastie pražičů kávy.
Škála chutí, kterou nabízíme, pochází z malého počtu pečlivě vybraných dávek. Těchto pár jednoduchých voleb vám umožní najít přesně to, co hledáte. Věříme, že nabídka stovek možných voleb a tisíců druhů kávy zákazníka akorát zmate a dezorientuje. Nejlepší kávy jsou vyrobeny ze správné rovnováhy mezi malým počtem pečlivě vybraných variant.